Šis puslapis atspausdintas iš UAB Teisidas tinklapio
http://www.teisidas.lt/?newsid=626

Teisės aktų naujienos

  • Pakeistos SAM pranešimo apie apdraustuosius už ataskaitinį ketvirtį pateikimo taisyklės

VSDFV direktoriaus įsakymas
Dėl Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktoriaus 2007 m. liepos 4 d. įsakymo Nr. V-295 „Dėl SAM pranešimo apie apdraustuosius už ataskaitinį ketvirtį pateikimo taisyklių patvirtinimo" pakeitimo
(2009 03 30 Nr. V-143, Žin., 2009 04 03, Nr. 37-1429)

SAM pranešimo apie apdraustuosius už ataskaitinį ketvirtį pateikimo taisyklės (toliau - Taisyklės) papildytos šiomis nuostatomis:

Draudėjai, teikiantys duomenis apie asmenis, gaunančius pajamas pagal autorines sutartis, taip pat apie asmenis, gaunančius pajamas iš sporto ar atlikėjo veiklos, SAM3SD ir SAM3SDP priedų nepildo ir neteikia. Duomenys apie apdraustuosius teikiami 13-SD pranešime apie asmenis, gaunančius pajamas pagal autorines sutartis, taip pat apie asmenis, gaunančius pajamas iš sporto ar atlikėjo veiklos (Taisyklių 6.3.5 punktas).

Draudėjai, teikiantys duomenis apie asmenis, gaunančius pajamas pagal autorines sutartis, taip pat apie asmenis, gaunančius pajamas iš sporto ar atlikėjo veiklos, SAM pranešimo SAMF4 priedo 1 lentelėje duomenų apie apdraustųjų skaičiaus pokytį per ataskaitinį ketvirtį F1, F2, F3 ir F4 eilutėse neteikia (Taisyklių 13.1 punktas).

Kai SAM pranešimas teikiamas apie asmenis, gaunančius pajamas pagal autorines sutartis, taip pat apie asmenis, gaunančius pajamas iš sporto ar atlikėjo veiklos, SAM pranešimo priedo SAMF4 1 lentelės F6 eilutėje nurodyta pajamų suma turi būti lygi pajamų, nurodytų per ataskaitinį ketvirtį pateikto 13-SD pranešimo P5 laukelyje, sumai (Taisyklių 14.4.5 punktas).

Kai SAM pranešimas teikiamas apie asmenis, gaunančius pajamas pagal autorines sutartis, taip pat apie asmenis, gaunančius pajamas iš sporto ar atlikėjo veiklos, SAM pranešimo priedo SAMF4 1 lentelės F6.1 eilutėje nurodyta pajamų suma turi būti lygi apskaičiuotam skirtumui tarp praėjusiais laikotarpiais pateiktame 13-SD pranešime nurodytos pajamų sumos ir per ataskaitinį laikotarpį pateiktame 13-SD pranešime patikslintos pajamų sumos už praėjusius laikotarpius (Taisyklių 14.4.6 punktas).

Kai SAM pranešimas teikiamas už asmenis, gaunančius pajamas pagal autorines sutartis, taip pat apie asmenis, gaunančius pajamas iš sporto ar atlikėjo veiklos, SAM pranešimo priedo SAMF4 2 lentelės M3 eilutėje nurodyta įmokų suma turi būti lygi 13-SD pranešime P6 laukelyje pateiktoms priskaičiuotoms socialinio draudimo įmokų sumoms ir, jeigu socialinio draudimo įmokos buvo tikslinamos už praėjusius laikotarpius, papildomai priskaičiuotų socialinio draudimo įmokų sumoms (Taisyklių 14.5.7 punktas).