Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Pakeistas LR darbo kodeksas. Prie Valstybinės darbo inspekcijos teritorinių skyrių bus įsteigtos darbo ginčų komisijos
    (įsigalioja 2013 m. sausio 1 d.)

Lietuvos Respublikos darbo kodekso 204 straipsnio ir XIX skyriaus pakeitimo įstatymas
(2012 06 26 Nr. XI-2127, Žin., 2012 07 10, Nr. 80-4138)

Iki šiol darbo ginčų komisijos buvo sudaromos įmonėse, įstaigose, organizacijose, jų sudarymą inicijuodavo darbdavys. Nuo 2013 m. sausio 1 d. Lietuvos Respublikos darbo kodekso 204 straipsnio ir XIX skyriaus pakeitimo įstatymu nustatyta, kad darbo ginčų komisijos sudaromos prie Valstybinės darbo inspekcijos teritorinių skyrių.

Darbo ginčų komisija yra privalomas ikiteisminis organas, išskyrus kai kuriuos atvejus.

Darbo ginčų komisija sudaroma iš trijų narių - darbo ginčų komisijos pirmininko bei darbuotojų ir darbdavių atstovų, skiriamų iš Valstybinės darbo inspekcijos teritorinių skyrių veiklos teritorijoje veikiančių profesinių sąjungų ir darbdavių organizacijų valdymo organų sprendimu. Darbo ginčų komisijos pirmininkas yra Valstybinės darbo inspekcijos valstybės tarnautojas, turintis aukštąjį universitetinį teisinį išsilavinimą.

Darbuotojas ar darbdavys rašytinį prašymą nagrinėti individualų darbo ginčą darbo ginčų komisijai gali pateikti per tris mėnesius nuo tos dienos, kai sužinojo ar turėjo sužinoti, kad pažeistos jo teisės. Darbo ginčų komisija privalo išnagrinėti prašymą ne vėliau kaip per mėnesį nuo prašymo gavimo dienos. Darbo ginčų komisijos pirmininko motyvuotu sprendimu prašymo nagrinėjimo terminas gali būti pratęstas, bet ne ilgiau kaip vienam mėnesiui.

Darbo ginčų komisijos sprendimo kopija įteikiama šalims per tris darbo dienas nuo sprendimo priėmimo dienos. Jeigu ginčo šalys nesutinka su darbo ginčų komisijos sprendimu, jos per mėnesį nuo darbo ginčų komisijos sprendimo priėmimo dienos gali pareikšti ieškinį apylinkės teisme, vadovaudamosi Civilinio proceso kodekso nuostatomis.

Darbo ginčų komisijos sprendimas įsiteisėja pasibaigus kreipimosi į teismą terminui, jeigu nė viena šalis nepareiškė ieškinio teisme. Jeigu darbo ginčų komisijos sprendimas yra ginčijamas iš dalies, sprendimas įsiteisėja dėl dalies, nesusijusios su ginčijama dalimi.

LR darbo kodekso 299 straipsnio 2 dalyje nustatyti atvejai, kai į darbo ginčų komisiją nesikreipiama. Nesikreipiant į darbo ginčų komisiją, tiesiogiai teismuose nagrinėjami šie individualūs darbo ginčai:
- dėl darbuotojo nušalinimo nuo darbo darbdavio iniciatyva;
- dėl darbuotojo nušalinimo nuo darbo pareigūnų ar organų, kuriems įstatymai suteikia nušalinimo nuo darbo teisę, iniciatyva;
- dėl darbuotojo atleidimo iš darbo teisėtumo;
- kitais įstatymų nustatytais atvejais.

_________________

Lietuvos Respublikos darbo kodekso 204 straipsnio ir XIX skyriaus pakeitimo įstatymas skelbiamas interneto tinklalapyje adresu:
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=429157&p_query=&p_tr2=2