Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Pakeistas LRV nutarimas „Dėl Mokesčiams apskaičiuoti naudojamų apskaitos dokumentų išrašymo ir pripažinimo taisyklių patvirtinimo"
    (įsigalioja 2012 m. gegužės 27 d.)

LRV nutarimas
Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. gegužės 29 d. nutarimo Nr. 780 „Dėl Mokesčiams apskaičiuoti naudojamų apskaitos dokumentų išrašymo ir pripažinimo taisyklių patvirtinimo" pakeitimo
(2012 05 23 Nr. 548, Žin., 2012 05 26, Nr. 60-3006)

Pakeistas Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. gegužės 29 d. nutarimas Nr. 780 „Dėl Mokesčiams apskaičiuoti naudojamų apskaitos dokumentų išrašymo ir pripažinimo taisyklių patvirtinimo".

Numatyta galimybė sąskaitose faktūrose ir PVM sąskaitose faktūrose tuo atveju, kai pardavėjas ar (ir) pirkėjas yra fizinis asmuo, vietoje asmens kodo nurodyti kitus rekvizitus. Jeigu fizinis asmuo yra PVM mokėtojas, pakanka nurodyti PVM mokėtojo kodą, o jeigu jo neturi, - asmens pasirinkimu nurodomas arba asmens kodas, arba individualios veiklos vykdymo pažymos numeris.

Vyriausybės nutarimo 2.7 punktas išdėstytas taip:

„2.7. Išlaidos gali būti pripažintos sąnaudomis pagal sąskaitas faktūras ar PVM sąskaitas faktūras tik tuo atveju, jeigu jose nurodytas prekių tiekėjo (paslaugų teikėjo) kodas (jeigu jis fizinis asmuo, - asmens kodas PVM mokėtojo kodas, o jeigu jis jo neturi, - asmens pasirinkimu arba asmens kodas, arba individualios veiklos vykdymo pažymos numeris), taip pat pirkėjo (kliento) pavadinimas ir kodas (jeigu jis fizinis asmuo, - to asmens vardas, pavardė ir PVM mokėtojo kodas, o jeigu jis jo neturi, - asmens pasirinkimu arba asmens kodas, arba individualios veiklos vykdymo pažymos numeris).

Jeigu sąskaitų faktūrų arba PVM sąskaitų faktūrų pagrindu sąnaudomis pageidaujama pripažinti ilgalaikio materialiojo turto, kuris nuosavybės teise priklauso ūkinių bendrijų nariams, individualių įmonių savininkams ir jų šeimų nariams ir naudojamas šių vienetų veikloje, eksploatavimo ir remonto išlaidas finansų ministro nustatyta tvarka, nurodomas to asmens vardas, pavardė ir asmens kodas ir PVM mokėtojo kodas, o jeigu jis jo neturi, - asmens pasirinkimu arba asmens kodas, arba individualios veiklos vykdymo pažymos numeris."

Tos pačios nuostatos įtvirtintos ir šiuo Vyriausybės nutarimu patvirtintų Mokesčiams apskaičiuoti naudojamų apskaitos dokumentų išrašymo ir pripažinimo taisyklių 5.1 ir 17.2 punktuose.

_________________

LRV nutarimas dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. gegužės 29 d. nutarimo Nr. 780 „Dėl Mokesčiams apskaičiuoti naudojamų apskaitos dokumentų išrašymo ir pripažinimo taisyklių patvirtinimo" pakeitimo skelbiamas interneto tinklalapyje adresu:
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=425302&p_query=&p_tr2=2