Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Pakeistas Kasos aparatų diegimo ir naudojimo tvarkos aprašas
    (įsigalioja 2012 m. gegužės 27 d.)

LRV nutarimas
Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. rugpjūčio 13 d. nutarimo Nr. 1283 „Dėl Kasos aparatų diegimo ir naudojimo tvarkos aprašo patvirtinimo" pakeitimo
(2012 05 23 Nr. 566, Žin., 2012 05 26, Nr. 60-3024)

LRV nutarimu pakeistas Kasos aparatų diegimo ir naudojimo tvarkos aprašas.

Aiškiau išdėstytas Aprašo 12.1 punktas ir nurodyta, kad kasos aparatų neprivalo naudoti individualia veikla besiverčiantys gyventojai, kurie teikia paslaugas arba parduoda savo gamybos ne maisto prekes.

Pagal ankstesnes Aprašo nuostatas tuo atveju, jei kasos aparatas nenaudojamas Valstybinės mokesčių inspekcijos nustatytais atvejais, kai kasos aparato naudoti neįmanoma dėl objektyvių priežasčių arba kasos aparato naudojimas sukeltų akivaizdžiai neproporcingą administracinę naštą, kiekvienam asmeniui turi būti išduodamas pinigų priėmimo kvitas arba kitas teisės aktų nustatytais atvejais vietoj jo naudojamas apskaitos dokumentas arba bilietas. Pagal naujas Aprašo nuostatas Valstybinei mokesčių inspekcijai suteikta teisė spręsti, ar kiekvienu atveju turi būti išduotas pinigų priėmimo kvitas ar kitas vietoj jo naudojamas apskaitos dokumentas. Aprašo 121 punktas nustato:

„121. Be šio Aprašo 10-12 punktuose nurodytų atvejų, kasos aparatų naudoti nereikalaujama ir Valstybinės mokesčių inspekcijos nustatytais atvejais, kai kasos aparato naudoti neįmanoma dėl objektyvių priežasčių arba kasos aparato naudojimas sukeltų akivaizdžiai neproporcingą administracinę naštą. Tokiais atvejais Valstybinė mokesčių inspekcija, atsižvelgdama į ūkinių operacijų mastą ir pobūdį, nustato ir reikalavimus dėl šio Aprašo 10-12 punktuose nurodytų apskaitos dokumentų išrašymo."

_________________

LRV nutarimas dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. rugpjūčio 13 d. nutarimo Nr. 1283 „Dėl Kasos aparatų diegimo ir naudojimo tvarkos aprašo patvirtinimo" pakeitimo skelbiamas interneto tinklalapyje adresu:
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=425451&p_query=&p_tr2=2