Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Pakeistos Tarnybinių komandiruočių išlaidų apmokėjimo biudžetinėse įstaigose taisyklės
    (įsigalioja 2012 m. gegužės 23 d.)

LRV nutarimas
Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2004 m. balandžio 29 d. nutarimo Nr. 526 „Dėl Tarnybinių komandiruočių išlaidų apmokėjimo biudžetinėse įstaigose taisyklių patvirtinimo" pakeitimo
(2012 05 16 Nr. 535, Žin., 2012 05 22, Nr. 58-2903)

Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu pakeistos Tarnybinių komandiruočių išlaidų apmokėjimo biudžetinėse įstaigose taisyklės (toliau - Taisyklės).

Išplėsta komandiruotės sąvoka ir nustatyta, kad tarnybine komandiruote biudžetinėse įstaigose laikomas ir išvykimas tam tikram laikui atlikti darbo funkcijų ar kelti kvalifikacijos. Tarnybine komandiruote laikomas:

„valstybės politiko arba valstybės pareigūno, arba teisėjo, arba valstybės tarnautojo, arba darbuotojo, dirbančio pagal darbo sutartį (toliau vadinama – darbuotojas), išvykimas tam tikram laikui iš nuolatinės darbo vietos įstaigos vadovo arba jo įgalioto asmens siuntimu atlikti darbo funkcijų, vykdyti tarnybinio pavedimo ar kelti kvalifikacijos" (Taisyklių 2.1 punktas).

Taip pat patikslinti Taisyklių 2.3 ir 4 punktai dėl darbuotojo dalyvimo įgyvendinant Europos Sąjungos ir (arba) kitos tarptautinės finansinės paramos finansuojamus projektus.

Tarnybinių komandiruočių į užsienio valstybes išlaidų apmokėjimas
Aiškiau išdėstytas Taisyklių 7.3 punktas, nustatantis kokios transporto išlaidos apmokamos darbuotojui, kai jis siunčiamas į tarnybinę komandiruotę į užsienio valstybes. Darbuotojui apmokamos šios transporto išlaidos:

„7.3. transporto išlaidos, susijusios su komandiruotės tikslais:
7.3.1. kelionės į užsienio valstybę (valstybes) ir iš jos (jų) komandiruotės dienomis, taip pat dienomis, kai kelionė dėl objektyvių priežasčių negalėjo pasibaigti komandiruotės dienomis, įskaitant tuos atvejus, kai iš komandiruotės grįžtama po vidurnakčio, visų rūšių transporto priemonėmis, išskyrus lengvuosius automobilius taksi;
7.3.2. užsienio valstybės teritorijoje visų rūšių transporto priemonėmis;
7.3.3. nuvykimo visų rūšių transporto priemonėmis Lietuvos Respublikos teritorijoje į oro ar jūrų uostą, geležinkelio ar autobusų stotį ir parvykimo iš jų komandiruotės dienomis, taip pat dienomis, kai kelionė dėl objektyvių priežasčių negalėjo pasibaigti komandiruotės dienomis (lengvuoju automobiliu taksi – tik kiek tai susiję su nuvykimu (išvykimu) į oro ar jūrų uostą, geležinkelio ar autobusų stotį miesto, kuriame jie yra, teritorijoje ir parvykimu iš jų), įskaitant tuos atvejus, kai iš komandiruotės grįžtama po vidurnakčio".

Taip pat Taisyklių 7.11 punktas papildytas nuostata, kad darbuotojui apmokamos jo patirtos miesto (ekologinio) mokesčio išlaidos.

Tarnybinių komandiruočių Lietuvos Respublikos teritorijoje išlaidų apmokėjimas
Taisyklės papildytos nauju 17.7 punktu, nustatančiu, kad darbuotojui, siunčiamam į tarnybinę komandiruotę Lietuvos Respublikos teritorijoje, apmokamos ir vietinės rinkliavos išlaidos.

_________________

LRV nutarimas dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2004 m. balandžio 29 d. nutarimo Nr. 526 „Dėl Tarnybinių komandiruočių išlaidų apmokėjimo biudžetinėse įstaigose taisyklių patvirtinimo" pakeitimo skelbiamas interneto tinklalapyje adresu:
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=424802&p_query=&p_tr2=2