Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Patvirtinta Fizinio asmens (šeimos) nekilnojamojo turto mokesčio deklaracijos KIT715 forma ir jos užpildymo taisyklės
    (įsigalioja 2012 m. gegužės 17 d.)

VMI viršininko įsakymas
Dėl Fizinio asmens (šeimos) nekilnojamojo turto mokesčio deklaracijos KIT715 formos ir jos užpildymo taisyklių patvirtinimo
(2012 05 10 Nr. VA-47, Žin., 2012 05 16, Nr. 56-2816)

VMI viršininko įsakymu patvirtinta Fizinio asmens (šeimos) nekilnojamojo turto mokesčio deklaracijos KIT715 forma ir jos užpildymo taisyklės. Nustatyta, kad KIT715 forma naudojama 2012 metų ir vėlesnių metų fizinių asmenų (šeimos) nekilnojamojo turto, kurio bendra vertė viršija 1 mln. litų, mokesčiui deklaruoti.

Deklaraciją teikia fiziniai asmenys, kurie pagal NTMĮ nustatytą tvarką privalo mokėti nekilnojamojo turto mokestį už nuosavybės teise priklausančius ir/arba jų įsigyjamus gyvenamosios, sodų, garažų, fermų, šiltnamių, ūkio, pagalbinio ūkio, mokslo, religinės, poilsio paskirties statinius (patalpas), žuvininkystės statinius ir inžinerinius statinius, kurių bendra vertė viršija 1 milijoną litų. Fizinis asmuo deklaraciją teikia už savo asmenine ir/arba dalinės nuosavybės teise valdomą ar jo įsigyjamą apmokestinamąjį NT. Už šeimos narių asmenine, bendrosios jungtinės nuosavybės ir/arba dalinės nuosavybės teise valdomą ar jų įsigyjamą apmokestinamąjį NT deklaraciją teikia vienas iš sutuoktinių pasirinktinai. Už asmens, vieno auginančio vaikus (įvaikius) iki 18 metų, ir su juo gyvenančių vaikų (įvaikių) nuosavybės teise priklausantį ar jų įsigyjamą apmokestinamąjį NT deklaraciją teikia asmuo, vienas auginantis vaikus (įvaikius) iki 18 metų.

Atitinkamo mokestinio laikotarpio deklaracija turi būti pateikta ir mokėtinas mokestis turi būti sumokėtas iki einamojo mokestinio laikotarpio gruodžio 15 dienos.

_________________

Valstybinės mokesčių inspekcijos viršininko įsakymas dėl Fizinio asmens (šeimos) nekilnojamojo turto mokesčio deklaracijos KIT715 formos ir jos užpildymo taisyklių patvirtinimo skelbiamas interneto tinklalapyje adresu:
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=424555&p_query=&p_tr2=2