AktualuSpausdintiAtgal

  • Nuo 2011 m. kovo 1 d. nebereikia pranešti Valstybinei darbo inspekcijai apie įmonės, jos padalinių eksploatavimo pradžią

Lietuvos Respublikos darbuotojų saugos ir sveikatos įstatymo 25, 27 ir 30 straipsnių pakeitimo įstatymas
(2010 12 02 Nr. XI-1202, Žin., 2010 12 18, Nr. 148-7567)

Lietuvos Respublikos darbuotojų saugos ir sveikatos įstatymo (toliau - Įstatymas) 25, 27 ir 30 straipsnių pakeitimo įstatymas įsigalioja 2011 m. kovo 1 d. Šiuo pakeitimu panaikinta prievolė darbdaviams (darbdavių atstovams) pranešti Valstybinei darbo inspekcijai apie įmonės, jos padalinių eksploatavimo pradžią. Įstatymo 25 straipsnio 11 punktas neteko galios:

25 straipsnis. Darbdavio pareigos sudarant saugias ir sveikatai nekenksmingas darbo sąlygas
Darbdaviui atstovaujantis asmuo, įgyvendindamas darbdavio pareigą sudaryti darbuotojams saugias ir sveikatai nekenksmingas darbo sąlygas visais su darbu susijusiais aspektais:
...
11) praneša Valstybinei darbo inspekcijai apie įmonės, jos padalinių eksploatavimo pradžią;
..."
Nauja redakcija išdėstytas Įstatymo 30 straipsnis:
30 straipsnis.  Dviejų ir daugiau darbdavių pareigos organizuojant darbus toje pačioje darbo vietoje ar darbo vietose
Du ir daugiau darbdavių, atlikdami darbus toje pačioje darbo vietoje ar darbo vietose, organizuoja darbą taip, kad būtų garantuota visų darbuotojų sauga ir sveikata, neatsižvelgiant į tai, kuriam darbdaviui darbuotojas dirba. Siekdami apsaugoti darbuotojus nuo nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių ligų, darbdaviai bendradarbiauja ir koordinuoja veiksmus, įgyvendindami darbuotojų saugos ir sveikatos teisės aktų nuostatas, ir informuoja vienas kitą, darbuotojų atstovus, darbuotojų atstovus saugai ir sveikatai bei darbuotojus apie galimus pavojus ir rizikos veiksnius, prireikus parengia bendradarbiavimo ir veiksmų koordinavimo tvarkos aprašą."