Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Dėl veiklos nevykdančių individualių įmonių savininkų ir ūkinių bendrijų tikrųjų narių privalomojo sveikatos draudimo įmokų nuo 2010 m. liepos 1 d.

VSDFV pranešimas
Ne visi individualių įmonių savininkai turi mokėti privalomąjį sveikatos draudimą
(2010 09 08)

Nuo 2010 m. liepos 1 d. įsigaliojo Lietuvos Respublikos valstybinio socialinio draudimo įstatymo 2, 4, 7 ir 9 straipsnių pakeitimo įstatymas, kuriuo buvo siekiama laikinai iki 2011 m. gruodžio 31 d. sumažinti mokestinę naštą individualių įmonių savininkams ir ūkinių bendrijų tikriesiems nariams.

Tačiau, įsigaliojus šiam įstatymui tapo neaišku ar veiklos nevykdančios individualios įmonės ir ūkinės bendrijos turi mokėti privalomojo sveikatos draudimo įmokas, ar ne. Ankstesnėje įstatymo redakcijoje buvo aiškiai nurodyta, jog individualios įmonės savininkas, taip pat ūkinės bendrijos tikrasis narys VSD ir PSD įmokų gali nemokėti, jeigu individuali įmonė ar ūkinė bendrija veiklos laikinai nevykdo ir yra tai deklaravusi Mokesčių administravimo įstatymo ir jo įgyvendinamųjų teisės aktų nustatyta tvarka. Nuo 2010 m. liepos 1 d. tokios nuostatos įstatyme nebeliko.

Apie tai Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pateikė paaiškinimą šiame pranešime.