Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Pakeista šeimos narių praktinio vairavimo mokymo tvarka

Susisiekimo ministro įsakymas
Dėl Šeimos narių, siekiančių įgyti teisę vairuoti B1 ar B kategorijos transporto priemones, praktinio vairavimo mokymo tvarkos aprašo patvirtinimo
(2010 08 12 Nr. 3-495, Žin., 2010 08 19, Nr. 99-5153)

Pakeista šeimos narių praktinio vairavimo mokymo tvarka. Naujas Šeimos narių, siekiančių įgyti teisę vairuoti B1 ar B kategorijos transporto priemones, praktinio vairavimo mokymo tvarkos aprašas įsigalioja 2010 m. rugsėjo 1 d. Šio tvarkos aprašo nuostatos netaikomos asmenims, kuriems yra atimta teisė vairuoti transporto priemonę.

Už Kelių eismo taisyklių ir šeimos narių mokymo reikalavimų laikymąsi mokymo metu atsako šeimos vairavimo instruktorius.

Šeimos vairavimo instruktorius mokinį, siekiantį įgyti teisę vairuoti B1 ar B kategorijos transporto priemones, praktinio vairavimo gali mokyti, kai mokinys yra išlaikęs teorijos egzaminą VĮ „Regitra".

Mokyti mokinį praktinio vairavimo gali tik šeimos vairavimo instruktorius, turintis teisę vairuoti B kategorijos transporto priemonę ir ne mažesnį kaip 5 metų B kategorijos transporto priemonės vairavimo stažą.

Naujoje tvarkoje atsisakyta reikalavimo, jog šeimos instruktorius negali turėti galiojančių administracinių nuobaudų už Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Tokio apribojimo dabar nebėra.

Praktinio vairavimo mokymo metu transporto priemonės priekis ir galas turi būti paženklinti aiškiai matomais skiriamaisiais ženklais "M", kaip reikalauja Kelių eismo taisyklės.

Praktinio vairavimo mokymo reikalavimai
Šeimos vairavimo instruktorius privalo turėti ir tikrinantiems pareigūnams pareikalavus pateikti:
1) vairuotojo pažymėjimą;
2) mokymui naudojamos transporto priemonės registracijos, privalomosios techninės apžiūros, draudimo dokumentus;
3) dokumentus (santuokos liudijimą, gimimo liudijimą, partnerystės sutartį), pagal kuriuos galima nustatyti, kad šeimos vairavimo instruktorius ir mokinys yra šeimos nariai.

Mokinys privalo turėti ir tikrinantiems pareigūnams pareikalavus pateikti:
1) asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą;
2) VĮ „Regitra" pažymą apie išlaikytą teorijos egzaminą;
3) galiojančią vairuotojo sveikatos tikrinimo medicininę pažymą.
 
Per parą mokinį praktinio vairavimo rekomenduojama mokyti ne daugiau kaip 3 valandas.