Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Pakeistos Kasos darbo organizavimo ir kasos operacijų atlikimo taisyklės

LRV nutarimas
Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2000 m. vasario 17 d. nutarimo Nr. 179 „Dėl Kasos darbo organizavimo ir kasos operacijų atlikimo taisyklių patvirtinimo" pakeitimo
(2010 06 02 Nr. 671, Žin., 2010 06 05, Nr. 65-3233)

Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu pakeistos Kasos darbo organizavimo ir kasos operacijų atlikimo taisyklės (toliau - Taisyklės).

Pakeista kasos dokumentų pasirašymo tvarka (išskyrus biudžetines įstaigas). Kasos pajamų ir išlaidų orderius pasirašo ūkio subjekto vadovo patvirtinti asmenys, turintys teisę surašyti ir pasirašyti arba tik pasirašyti kasos pajamų ir išlaidų orderius (Taisyklių 41 punktas).

Biudžetinių įstaigų kasos dokumentų pasirašymo tvarka nepasikeitė. Biudžetinių įstaigų kasos pajamų orderį pasirašo vyriausiasis buhalteris (buhalteris) ir kasininkas, o kasos išlaidų orderį pasirašo ūkio subjekto vadovas, vyriausiasis buhalteris (buhalteris) ir kasininkas (Taisyklių 41 punktas).

Neteko galios Taisyklių 12 ir 13 punktai:

12. Priėmęs vyriausiojo buhalterio (buhalterio) išrašytus kasos pajamų ir išlaidų orderius, kasininkas privalo patikrinti:
12.1. ar dokumentuose yra vyriausiojo buhalterio (buhalterio), o kasos išlaidų orderyje - ūkio subjekto vadovo ir vyriausiojo buhalterio (buhalterio)   parašai;
12.2. ar teisingai įforminti dokumentai;
12.3. ar prie dokumentų yra juose nurodytieji priedėliai.
13. Jeigu neįvykdytas nors vienas iš šių taisyklių 12 punkto reikalavimų, kasininkas grąžina dokumentus vyriausiajam buhalteriui (buhalteriui) tinkamai įforminti.
"