Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Nauja redakcija išdėstytos Gyventojų, besiverčiančių individualia veikla (išskyrus gyventojus, įsigijusius verslo liudijimus), buhalterinės apskaitos taisyklės

Finansų ministro įsakymas
Dėl finansų ministro 2003 m. vasario 17 d. įsakymo Nr. 1K-040 „Dėl Gyventojų, besiverčiančių individualia veikla (išskyrus gyventojus, įsigijusius verslo liudijimus), buhalterinės apskaitos taisyklių patvirtinimo" pakeitimo
(2010 05 24 Nr. 1K-166, Žin., 2010 05 27, Nr. 61-3022)

Finansų ministro įsakymu pakeistos ir nauja redakcija išdėstytos Gyventojų, besiverčiančių individualia veikla (išskyrus gyventojus, įsigijusius verslo liudijimus), buhalterinės apskaitos taisyklės, kurios taikomos apskaičiuojant ir deklaruojant 2010 metų ir vėlesnių mokestinių laikotarpių pajamas.

Vietoje anksčiau buvusių dviejų apskaitos žurnalų dabar naudojamas vienas apskaitos žurnalas - Gyventojo individualios veiklos pajamų ir išlaidų apskaitos žurnalas.

Žurnalą pildo gyventojai, naudojantys paprastąjį įrašą buhalterinei apskaitai tvarkyti. Jei gyventojai, tvarkydami buhalterinę apskaitą, taiko dvejybinį įrašą, jie gali nepildyti Gyventojo individualios veiklos pajamų ir išlaidų apskaitos žurnalo, jei iš pildomų apskaitos registrų galima nustatyti mokesčiams apskaičiuoti reikiamus duomenis.

Individualios veiklos pajamų gavimo (uždirbimo) arba su tokiomis pajamomis susijusių išlaidų dokumentų duomenys į Pajamų ir išlaidų apskaitos žurnalą įrašomi ne vėliau kaip iki paskutinės kito mėnesio dienos.

Duomenys už 2010 m. sausio, vasario ir kovo mėn. į naująjį Gyventojo individualios veiklos pajamų ir išlaidų apskaitos žurnalą įrašomi ne vėliau kaip iki gegužės 31 dienos.