Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Informacijos apie darbuotojų saugos būklę ir darbo vietų atitiktį darbuotojų saugos ir sveikatos teisės aktų reikalavimams teikimas Valstybinei darbo inspekcijai

Vyriausiojo valstybinio darbo inspektoriaus įsakymas
Dėl informacijos apie darbuotojų saugos būklę ir darbo vietų atitiktį darbuotojų saugos ir sveikatos norminių teisės aktų reikalavimams teikimo Valstybinei darbo inspekcijai
(2008 06 30 Nr. V-190, Žin., 2008 07 05, Nr. 76-3036)

Kasmet iki vasario 15 dienos darbdaviai privalės pateikti informaciją Valstybinei darbo inspekcijai pagal šiuo įsakymu patvirtintas formas. Formų pildymo instrukciją Valstybinė darbo inspekcija numatė parengti iki 2008 m. rugsėjo 15 d.

Informaciją apie darbuotojų saugos būklę ir darbo vietų atitiktį darbuotojų saugos ir sveikatos teisės aktų reikalavimams privalės teikti  visi  Lietuvos Respublikos privatieji ir viešieji juridiniai asmenys, jų filialai ir atstovybės, kuriuose dirbantieji gauna su darbo santykiais (darbo sutartimis) ar jų esmę atitinkančiais santykiais (valstybės tarnautojai) susijusias pajamas, pagal ekonominių veiklų, kurios, atsižvelgiant į įmonių darbuotojų saugos ir sveikatos būklę, atitinkamam laikotarpiui nustatomos Lietuvos Respublikos vyriausiojo valstybinio darbo inspektoriaus įsakymu, rūšis. (2008 10 16 įsakymo Nr. V-313 redakcija)

Dėl Informacijos teikimo ir pildymo tvarkos galima konsultuotis su Valstybinės darbo inspekcijos specialistais.

Darbdavio pateikta Informacija bus suvedama į Darbo sąlygų darbo vietose nuolatinės stebėsenos informacinę sistemą. Ši Informacija taip pat bus teikiama Valstybinio socialinio fondo valdybai, tikslu priskirti darbdavius atitinkamoms įmokų tarifų grupėms pagal Nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių ligų socialinio draudimo įstatymą.

Laiku nepateikęs informacijos, darbdavys bus įtraukiamas į sąrašą priskirti darbdavius atitinkamos įmokų tarifų grupėms Nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių ligų socialinio draudimo įstatymo nustatyta tvarka.