Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Studentai su nuolaida tarpmiestiniu ir priemiestiniu transportu gali važiuoti ne tik mokslo metais, bet ir vasarą
  • Važiavimo išlaidų kompensavimas kai kurių kategorijų darbuotojams, vykstantiems į darbą kaimo vietovėse

Lietuvos Respublikos transporto lengvatų įstatymo 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8 straipsnių pakeitimo ir papildymo įstatymas
(2008 06 17 Nr. X-1612, Žin., 2008 06 30, Nr. 74-2862)

Lietuvos Respublikos transporto lengvatų įstatymas papildytas naujomis lengvatomis.

Studentai su nuolaida tarpmiestiniu ir priemiestiniu transportu gali važiuoti ne tik mokslo metais, bet ir vasarą
Teisę įsigyti vienkartinį važiavimo tolimojo reguliaraus susisiekimo autobusais, vienkartinį arba terminuotą vardinį važiavimo vietinio (priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais, keleiviniais traukiniais bilietą su 50 procentų nuolaida turi aukštųjų mokyklų dieninių skyrių studentai, Lietuvos Respublikos ir kitų Europos Sąjungos valstybių narių piliečiai, studijuojantys Europos Sąjungos valstybių narių aukštųjų mokyklų dieniniuose skyriuose, taip pat profesinio mokymo įstaigų dieninių skyrių mokiniai važiuojantys nuo rugsėjo 1 d. iki liepos 1 d. (5 str. 3 dalis).

Važiavimo išlaidų kompensavimas slaugytojams, socialiniams darbuotojams ir jų padėjėjams, socialiniams pedagogams  ir jų padėjėjams, auklėtojams ir jų padėjėjams, kultūros ir meno darbuotojams, vykstantiems į darbą kaimo vietovėse (nuo 2009 01 01)
Įstatymo 6 straipsnis papildytas nuostatomis dėl važiavimo išlaidų kompensavimo kaimo vietovėse ne tik mokiniams, vaikų globos įstaigų gyventojams, mokytojams ir gydytojams, bet ir slaugytojams, socialiniams darbuotojams ir jų padėjėjams, socialiniams pedagogams  ir jų padėjėjams, auklėtojams ir jų padėjėjams, kultūros ir meno darbuotojams. Naujos nuostatos įsigalioja 2009 m. sausio 1 d.

Savivaldybės, kurių teritorijoje yra švietimo, sveikatos priežiūros, socialinių paslaugų, kultūros ir meno įstaigos, savo nustatyta tvarka kompensuoja visas važiavimo išlaidas:

- kaimuose ir miesteliuose esančiose socialinių paslaugų įstaigose ir seniūnijose dirbantiems socialiniams darbuotojams ir jų padėjėjams, socialiniams pedagogams ir jų padėjėjams, auklėtojams ir jų padėjėjams, jų darbo dienomis važiuojantiems į darbą iki 40 km ir atgal vietinio (priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais, tolimojo reguliaraus susisiekimo autobusais, keleiviniais traukiniais, reguliaraus susisiekimo laivais ir keltais;

- kaimuose ir miesteliuose esančiose kultūros ir meno įstaigose dirbantiems kultūros ir meno darbuotojams, jų darbo dienomis važiuojantiems į darbą iki 40 km ir atgal vietinio (priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais, tolimojo reguliaraus susisiekimo autobusais, keleiviniais traukiniais, reguliaraus susisiekimo laivais ir keltais.

Jei darbuotojai, kuriems kompensuojamos transporto išlaidos kaimo vietovėse, vyksta į darbą savo transportu (nuo 2009 01 01)
Savivaldybės, kurių teritorijoje yra švietimo, sveikatos priežiūros, socialinių paslaugų, kultūros ir meno įstaigos, savo nustatyta tvarka kaimuose ir miesteliuose esančių bendrojo lavinimo mokyklų, profesinio mokymo įstaigų ir neformaliojo vaikų ir suaugusiųjų švietimo įstaigų mokytojams, kaimuose ir miesteliuose esančių sveikatos priežiūros įstaigų gydytojams ir slaugytojams, kaimuose ir miesteliuose esančiose socialinių paslaugų įstaigose bei seniūnijose dirbantiems socialiniams darbuotojams ir jų padėjėjams, socialiniams pedagogams ir jų padėjėjams, auklėtojams ir jų padėjėjams, kaimuose ir miesteliuose esančiose kultūros ir meno įstaigose dirbantiems kultūros ir meno darbuotojams, kurie į darbą ir atgal vyksta nuosavu transportu, moka kompensacijas, kurių dydis yra lygus kompensacijų, kurios būtų pagal 6 straipsnio 1 dalies 3–5 punktus išmokėtos jiems vykstant į darbą ir atgal vietinio (priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais, tolimojo reguliaraus susisiekimo autobusais, keleiviniais traukiniais, reguliaraus susisiekimo laivais ir keltais, dydžiui (6 str. 2 dalis).

Teisė į transporto išlaidų kompensaciją neįgalų vaiką auginančioms šeimoms
Įstatymo 7 straipsnis papildytas 3 dalimi, pagal kurią šeimos, auginančios neįgalų vaiką (įvaikį) iki 18 metų, kuriam nustatytas specialusis nuolatinės slaugos poreikis, arba neįgalų vaiką (įvaikį), kuriam iki 2005 m. liepos 1 d. buvo pripažinta visiška negalia, vieną kartą per 6 metus turi teisę gauti iki 32 MGL dydžio lengvųjų automobilių įsigijimo ir jų techninio pritaikymo išlaidų kompensaciją.