Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Naujos redakcijos metinė A klasės išmokų, nuo jų išskaičiuoto ir sumokėto pajamų mokesčio deklaracijos FR0573 forma, FR0573A, FR0573U priedai, jų pildymo ir teikimo taisyklės

VMI viršininko įsakymas
Dėl Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos viršininko 2004 m. liepos 26 d. įsakymo Nr. VA-145 "Dėl Metinės A klasės išmokų, nuo jų išskaičiuoto ir sumokėto pajamų mokesčio deklaracijos formos, jos priedų formų bei jų pildymo ir teikimo taisyklių patvirtinimo" pakeitimo
(2007 12 10 Nr. VA-75, Žin., 2007 12 18, Nr. 134-5450)

Valstybinė mokesčių inspekcija patvirtino naujos redakcijos metinę A klasės išmokų, nuo jų išskaičiuoto ir sumokėto pajamų mokesčio deklaracijos FR0573 formą, FR0573A, FR0573U priedus, jų pildymo ir teikimo taisykles.

Naujos redakcijos FR0573 forma ir jos priedai turi būti naudojami teikiant mokesčių administratoriui duomenis apie gyventojams išmokėtas A klasės išmokas per 2007 metus ir vėlesnius laikotarpius bei tikslinant mokesčių administratoriui pateiktus duomenis apie gyventojams išmokėtas A klasės išmokas už 2004 metus ir vėlesnius laikotarpius.

FR0573A priedas papildytas laukeliais A17 ir A18
A17 laukelyje turi būti įrašoma į biudžetą sumokėta pajamų mokesčio suma, kurią mokestį išskaičiuojantis asmuo sumokėjo iš savo lėšų.

A18 laukelis turi būti pildomas tuo atveju, jeigu už nuolatinį Lietuvos gyventoją iš mokestį išskaičiuojančio asmens lėšų sumokėtą pajamų mokestį šis gyventojas grąžino (visą ar dalį).

FR0573U priedas papildytas laukeliais U19 ir U20
U19 laukelyje turi būti įrašoma į biudžetą sumokėta pajamų mokesčio suma, kurią mokestį išskaičiuojantis asmuo į biudžetą sumokėjo iš savo lėšų.

U20 laukelis turi būti pildomas tuo atveju, jeigu už nenuolatinį Lietuvos gyventoją iš įmonės lėšų sumokėtą pajamų mokestį šis gyventojas įmonei grąžino (visą ar dalį).

Papildomi A klasės išmokų kodai
A klasės išmokų kodų lentelė papildyta dviem naujais kodais:
16 - privalomai registruotino kilnojamojo daikto pardavimo ar kitokio perleidimo nuosavybėn išmokos (išmokėtoms išmokoms 2007 ir vėlesniais metais).

17 - nekilnojamojo daikto pardavimo ar kitokio perleidimo nuosavybėn išmokos (išmokėtoms išmokoms 2007 ir vėlesniais metais).

Deklaracijos tikslinimas
Mokestį išskaičiuojantis asmuo deklaracijoje ir/ar jos A priede ir/ar U priede pateiktus duomenis tikslina pateikdamas mokesčių administratoriui naujai užpildytą deklaraciją ir jos A priedą bei U priedą, to mokestinio laikotarpio, kurio duomenys tikslinami (anksčiau turėjo būti teikiama patikslinta deklaracija). Deklaracijos pildymo ir teikimo taisyklėse yra išvardinta, kokiais atvejais deklaracija turi būti tikslinama.

Nedeklaruojamų neapmokestinamųjų A klasės išmokų sąrašas
Patikslintas nedeklaruojamų neapmokestinamųjų A klasės išmokų sąrašas.