Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Atvejų, kai PVM už tiekiamas prekes (teikiamas paslaugas) išskaito ir sumoka pirkėjas, sąrašas

LRV nutarimas
Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. birželio 13 d. nutarimo Nr. 900 "Dėl priemonių mokestinių prievolių įvykdymui užtikrinti" pakeitimo
(2007 08 29 Nr. 902, Žin., 2007 09 07, Nr. 95-3829)

Atvejų, kai PVM už tiekiamas prekes (teikiamas paslaugas) išskaito ir sumoka pirkėjas (klientas), sąrašas išdėstytas nauja redakcija.

Pakeitimai įsigalioja nuo 2008 m. sausio 1 d. 

Panaikinta nuostata, jog mokesčio administratorius privalo nurodyti, kad PVM už tiekiamas prekes (teikiamas paslaugas) išskaito ir sumoka pirkėjas. Dabar mokesčių administratoriaus nurodymo nebus.

Sąrašas papildytas atvejais kai tiekiamos juodųjų ir spalvotųjų metalų atliekos ir laužas bei tiekiama mediena.

Atvejų, kai PVM už tiekiamas prekes (teikiamas paslaugas) išskaito ir sumoka pirkėjas (klientas), sąrašas
"1. Atvejų, kai PVM už tiekiamas prekes (teikiamas paslaugas) išskaito ir sumoka pirkėjas (klientas), sąraše (toliau vadinama - šis sąrašas) išvardyti kiti (be nustatytųjų Lietuvos Respublikos pridėtinės vertės mokesčio įstatymo 96 straipsnio 1 dalyje) atvejai, kai PVM už tiekiamas prekes (teikiamas paslaugas) išskaito ir sumoka į biudžetą šių prekių (paslaugų) pirkėjas (klientas). Šiame punkte nustatyta PVM išskaitymo ir sumokėjimo tvarka taikoma, jeigu prekių (paslaugų) pirkėjas (klientas) yra asmuo, registruotas PVM mokėtoju Lietuvos Respublikoje (išskyrus biudžetines įstaigas), ir:

1.1. prekių tiekėjui (paslaugų teikėjui) teisme pradėta bankroto procedūra arba iškelta restruktūrizavimo byla arba;

1.2. tiekiamos juodųjų ir spalvotųjų metalų atliekos ir laužas, panaudotos medžiagos, įskaitant pusgaminių atliekas, atsiradusios perdirbant, gaminant ar lydant juoduosius arba spalvotuosius metalus ar jų lydinius, taip pat kai tiekiamos atliekos ir kitos perdirbamos medžiagos, kurias sudaro juodieji ir spalvotieji metalai, jų lydiniai, arba;

1.3. tiekiama mediena:
1.3.1. rąstai - skersai atpjautos apvaliosios medienos dalys;
1.3.2. lentos - pailgi 10-40 mm storio ir daugiau nei 80 mm pločio pjautinės medienos gabalai;
1.3.3. lentelės - pailgi 3-10 mm storio, ne siauresni kaip 25 mm pjautinės medienos gabalai;
1.3.4. tašai - iš dviejų, trijų ar keturių pusių lygiagrečiai rąsto ašiai apipjauti, aptašyti ar nufrezuoti rąstai;
1.3.5. tašeliai - pailgi, storesni kaip 40 mm, bet ne platesni kaip 80 mm pjautinės medienos gabalai.

2. Šio sąrašo 1 punkte nustatyta PVM išskaitymo ir sumokėjimo tvarka netaikoma, kai tiekiant prekes (teikiant paslaugas) šio sąrašo 1 punkte nurodytais atvejais šių prekių (paslaugų) pirkėjui (klientui) išduodamas kasos aparato kvitas ir kartu išrašoma PVM sąskaita faktūra."