Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Nuompinigių už valstybės materialiojo turto nuomą skaičiavimo taisyklės

Aplinkos ministro ir finansų ministro įsakymas
Dėl nuompinigių už valstybės materialiojo turto nuomą skaičiavimo taisyklių patvirtinimo
(2007 06 07 Nr. D1-322/1K-206, Žin., 2007 06 12, Nr. 65-2541)

Vyriausybė nuo 2007 m. liepos 1 d. nustatė valstybės trumpalaikio materialiojo turto nuomos tvarką. Vykdydami Vyriausybės pavedimą, aplinkos ir finansų ministrai patvirtino nuompinigių už valstybės materialiojo turto nuomą skaičiavimo taisykles. Šios Taisyklės įsigalioja nuo 2007 m. liepos 1 d. ir nustato nuompinigių skaičiavimo taisykles ne tik už valstybės ilgalaikio, bet ir už trumpalaikio turto nuomą.

Įsigaliojus šioms Taisyklėms netenka galios aplinkos ministro ir finansų ministro 2002 m. kovo 1 d. įsakymas Nr. 87/59 "Dėl nuompinigių už valstybės ir savivaldybių ilgalaikio materialiojo turto nuomą skaičiavimo tvarkos patvirtinimo".

Nuompinigių už valstybės Ilgalaikio materialiojo turto nuomą skaičiavimo tvarka
Nuompinigių už valstybės Ilgalaikio materialiojo turto nuomą skaičiavimo tvarka liko ta pati, išskyrus šiuos pakeitimus:
1) Naujose taisyklėse nebeliko reikalavimo, kad nuompinigių dydžio perskaičiavimo periodiškumas ir sąlygos būtų nustatytos nuomos sutartyje (Senųjų taisyklių 13 punktas);
2) Taisyklių priede nurodytas ilgalaikio materialiojo turto maksimalus nusidėvėjimo normatyvas kitiems negyvenamiesiems pastatams lygus 15 (anksčiau buvo nuo 10 iki 15).

Nuompinigių už valstybės trumpalaikio materialiojo turto nuomą skaičiavimo tvarka
Išnuomojant trumpalaikį materialųjį turtą kartu su ilgalaikiu materialiuoju turtu, trumpalaikio materialiojo turto nuompinigių dydis apskaičiuojamas turto įsigijimo vertę dauginant iš koregavimo koeficiento (nuo 0,01 – 0,06 priklausomai nuo turto būklės). Koregavimo koeficientas parenkamas turto valdytojo (nuomotojo) argumentuotu sprendimu priklausomai nuo turto būklės (Taisyklių 9 punktas).