Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Nauja nekilnojamojo turto mokesčio deklaracijos forma KIT711 už 2007 m.

VMI viršininko įsakymas
Dėl Nekilnojamojo turto mokesčio deklaracijos KIT711 formos ir jos  užpildymo taisyklių patvirtinimo
(2007 05 29 Nr. VA-40, Žin., 2007 06 06, Nr. 63-2449)

Deklaruojant nekilnojamojo turto mokestį už 2007 ir vėlesnius metus, pildoma nauja deklaracijos forma KIT711 ir jos priedai KIT711S "Nekilnojamojo turto mokestis pagal savivaldybes" bei KIT711F "Informacija apie juridinio asmens iš fizinių asmenų perimtą nekilnojamąjį turtą".

Naujoji deklaracijos forma turi būti pateikta ir mokėtinas NT mokestis už 2007 metus turi būti sumokėtas iki 2008 m. vasario 1 dienos (kaip ir priklauso pagal Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymą).

Senoji deklaracijos forma (KIT701) ir jos užpildymo taisyklės netenka galios nuo 2008 m. sausio 1 d. Nuo 2008 m. sausio 1 d. tikslinant duomenis už ankstesnius metus jau turi būti naudojama Naujoji deklaracijos forma.

Deklaracijos priedas KIT711S „Nekilnojamojo turto mokestis pagal savivaldybes“
Deklaracijos KIT711S priedo užpildomų lapų skaičius priklauso nuo to, keliose savivaldybėse mokesčių mokėtojas turi apmokestinamo NT ir keliais mokesčio tarifais kiekvienoje savivaldybėje jis apmokestinamas:
- jeigu mokesčių mokėtojas apmokestinamo NT turi keliose savivaldybėse, tai pagal kiekvieną savivaldybę turi būti užpildomas atskiras priedo lapas;
- jeigu toje savivaldybėje esančiam NT apmokestinti yra nustatyti daugiau kaip vienas mokesčio tarifas, tai pagal kiekvieną kitą (papildomą) tarifą turi būti užpildoma po papildomą priedo lapą ir apie tai pažymima S3 laukelyje.

Deklaracijos priedas KIT711F "Informacija apie juridinio asmens iš fizinių asmenų perimtą nekilnojamąjį turtą"
Naujoji deklaracijos forma KIT711 papildyta nauju priedu KIT711F "Informacija apie juridinio asmens iš fizinių asmenų perimtą nekilnojamąjį turtą".
KIT711F priedas skirtas pildyti juridiniams asmenims. Jis turi būti pildomas, kai juridinis asmuo buvo perėmęs iš fizinių asmenų apmokestinamo NT.

Naujos nekilnojamojo turto mokesčio deklaracijos (forma KIT711) pateikimo nuostatos
Kai pradėta juridinio asmens bankroto ar restruktūrizavimo procedūra (MAĮ 78 straipsnyje nustatytais atvejais), mokestinio laikotarpio deklaracija AVMI turi būti pateikta per 30 dienų nuo minėtų procedūrų pradžios (nurodytos deklaracijos 8 laukelyje), apskaičiuojant mokestį už visą mokestinį laikotarpį. Jei po šios deklaracijos pateikimo keistųsi deklaruoto apmokestinamo NT mokestinė vertė, turėtų būti pateikiama patikslinta deklaracija. Šios deklaracijos pateikimas neatleidžia nuo prievolės pateikti deklaraciją pagal taisyklių 21 punktą (Taisyklių 22 punktas).

Jei juridinis asmuo pertvarkomas ir pasikeičia jo juridinis statusas (pavyzdžiui, neribotos civilinės atsakomybės juridinis asmuo pertvarkomas į ribotos civilinės atsakomybės juridinį asmenį), tai turi būti pateikiama viena viso mokestinio laikotarpio (iki pertvarkymo ir po pertvarkymo) deklaracija (Taisyklių 23 punktas).

Juridinis asmuo, perleidęs visą einamųjų kalendorinių metų sausio 1 dieną turėtą NT (už kurį mokamas avansinis mokestis) ir iki eilinio avansinio mokesčio sumokėjimo termino pabaigos pateikęs mokestinio laikotarpio deklaraciją bei sumokėjęs joje deklaruotą mokestį, gali nebemokėti likusių mokestinio laikotarpio avansinių mokesčių. Jei po šios deklaracijos pateikimo keistųsi deklaruoto apmokestinamo NT mokestinė vertė, tai būtų privaloma pateikti deklaraciją pagal taisyklių 21 punktą (Taisyklių 24 punktas).