Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Nuo šiol GPM lengvata taikoma tik už vieną kreditą vienam gyvenamajam būstui įsigyti

Lietuvos Respublikos gyventojų pajamų mokesčio įstatymo 17 ir 21 straipsnių pakeitimo ir priedo papildymo įstatymas
(2006 10 03 Nr. X-834, Žin., 2006 10 19, Nr. 111-4197)

Seimas nutarė nebeteikti Gyventojų pajamų mokesčio lengvatos asmenims, imantiems keletą kreditų gyvenamiesiems būstams įsigyti ir vėliau siekiantiems tuos būstus pelningai parduoti.

Nuo 2006 10 19 GPM lengvata taikoma tik už vieną kreditą vienam gyvenamajam būstui įsigyti (21 str. 1 dalies 3 punktas)
Jeigu nuolatinis Lietuvos gyventojas paima daugiau kaip vieną kreditą gyvenamajam būstui statyti ar įsigyti arba jeigu sudaro daugiau kaip vieną gyvenamojo būsto finansinės nuomos (lizingo) sutartį, jis iš pajamų gali atimti palūkanas už pirmąjį paimtą kreditą arba palūkanas pagal pirmąją sudarytą finansinės nuomos (lizingo) sutartį.

Jeigu nuolatinis Lietuvos gyventojas iki šio įstatymo įsigaliojimo (t.y., iki 2006 10 19) buvo paėmęs daugiau kaip vieną kreditą gyvenamajam būstui (būstams) statyti ar įsigyti arba (ir) buvo sudaręs daugiau kaip vieną finansinės nuomos (lizingo) sutartį dėl gyvenamojo būsto (būstų) finansinės nuomos (lizingo), jis iš pajamų gali atimti palūkanas visą šių kreditų ar (ir) finansinės nuomos (lizingo) sutarčių galiojimo laikotarpį.

Neapmokestinamos dovanojimo būdu gautos pajamos iš senelių (17 str. 1 dalies 19 punktas)
Iki šiol buvo neapmokestinamos tik dovanojimo būdu gautos pajamos iš sutuoktinių, vaikų (įvaikių) ir tėvų (įtėvių). Dabar neapmokestinamos ir iš senelių dovanojimo būdu gautos pajamos.