Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Pakeistas 20-asis VSAFAS „Finansavimo sumos"
    (įsigalioja 2012 12 30)

Finansų ministro įsakymas
Dėl finansų ministro 2008 m. birželio 9 d. įsakymo Nr. 1K-205 „Dėl viešojo sektoriaus apskaitos ir finansinės atskaitomybės 20-ojo standarto patvirtinimo" pakeitimo
(2012 12 21 Nr. 1K-444, Žin., 2012 12 29, Nr. 153-7875)

Finansų ministro įsakymu pakeistas 20-asis viešojo sektoriaus apskaitos ir finansinės atskaitomybės standartas „Finansavimo sumos". Šis įsakymas taikomas finansinių ataskaitų rinkiniams, sudaromiems už 2012 metus ir vėlesnius ataskaitinius laikotarpius.

Patikslintas Standarto 21 punktas, taip pat Standartas papildytas nauju 211 punktu:

„211. Viešojo sektoriaus subjektai, perduodantys finansavimo sumas kitam viešojo sektoriaus subjektui per tarpininką, kuris yra ne viešojo sektoriaus subjektas, apskaitoje registruoja perduotas finansavimo sumas. Viešojo sektoriaus subjektai, gaunantys finansavimo sumas iš kito viešojo sektoriaus subjekto per tarpininką, apskaitoje registruoja gautas finansavimo sumas pagal pirminį finansavimo sumų šaltinį, kurį nurodo tarpininkas arba finansavimo sumų davėjas."

Pakeisti ir nauja redakcija išdėstyti Standarto 3 ir 4 priedai.

Standarto 3 priede pateiktos Informacijos apie finansavimo sumas pagal šaltinį, tikslinę paskirtį ir jų pokyčius pateikimo aukštesniojo lygio finansinių ataskaitų aiškinamajame rašte formos 5 stulpelis „Finansavimo sumų pergrupavimas" papildytas pastaba, kad šioje skiltyje rodomas finansavimo sumų pergrupavimas, praėjusio ataskaitinio laikotarpio klaidų taisymas ir valiutos kurso įtaka pinigų likučiams, susijusiems su finansavimo sumomis.

Taip pat ir Standarto 4 priede pateiktos Informacijos apie finansavimo sumas pagal šaltinį, tikslinę paskirtį ir jų pokyčius per ataskaitinį laikotarpį pateikimo žemesniojo lygio finansinių ataskaitų aiškinamajame rašte formos 5 stulpelis „Finansavimo sumų pergrupavimas" papildytas pastaba, kad šioje skiltyje rodomas finansavimo sumų pergrupavimas, praėjusio ataskaitinio laikotarpio klaidų taisymas ir valiutos kurso įtaka pinigų likučiams, susijusiems su finansavimo sumomis.

_________________

Finansų ministro įsakymas dėl finansų ministro 2008 m. birželio 9 d. įsakymo Nr. 1K-205 „Dėl viešojo sektoriaus apskaitos ir finansinės atskaitomybės 20-ojo standarto patvirtinimo" pakeitimo skelbiamas interneto svetainėje adresu:
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=440597&p_query=&p_tr2=2